Üretim standartlarına uygun buğdaylar, kalite kontrolü yapılarak; cins, protein kalitesi ve sertliklerine göre sınıflandırılır. Buğday depolama sırasında mikrobiyolojik faaliyetlerinin azaltılması ve uygun koşullarda saklanması için, yabancı maddelerden kısmen arındırılarak silolara alınır. Aynı sertlikteki buğdaylar, istenilen ürüne göre belirlenmiş oranlarda karıştırılır. Karıştırılan buğdaylar temizleme makinelerinden geçirilerek yabancı maddelerden arındırılır. Temizlenmiş karışık buğday tavlanır ve yaklaşık 36-48 saat sonra öğütülerek buğday unu, bonkalit, razmol ve kepek elde edilir. Buğday unu ve çıkan yan ürünler silolarda depolanır.
Ürünler; 5kg, 10kg, 25kg, 50kg (kraft veya polipropilen) ve 1000kg'lık bigbag ambalajlar veya silobus’la dökme olarak piyasaya arz edilir.
Hammadde temininden paketlemeye kadar üretimin her aşamasında, ürün güvenliği için gerekli kontrol ve analizler yapılır.