KURUMSAL
ÜRÜNLER
ENDÜSTRİYEL UNLAR
DONDURULMUŞ GIDA UNLARI
EKMEKLİK UNLAR
ÖZEL AMAÇLI UNLAR
BUTİK UNLAR
TARİHÇE
VİZYON VE MİSYON
BİLGİ TOPLUM HİZMETLERİ
KALİTE BELGELERİ
İNSAN KAYNAKLARI
KURUMSAL
TARİHÇE
VİZYON VE MİSYON
BİLGİ TOPLUM HİZMETLERİ
KALİTE BELGELERİ
TELEFON: +90 266 733 85 81 - E-MAİL: info@toruun.com
ÜRÜNLER
ENDÜSTRİYEL UNLAR
DONDURULMUŞ GIDA UNLARI
EKMEKLİK UNLAR
ÖZEL AMAÇLI UNLAR
BUTİK UNLAR
TELEFON: +90 266 733 85 81 - E-MAİL: info@toruun.com
TÜRKÇE
ENGLISH
FRANÇAIS
ARABIC
中文
FAYDALI BİLGİLER
Ekmek Yapım Hataları
A- DIŞ YAPI
DÜŞÜK HACİM
Taze veya yanlış tipte un kullanımı
Yetersiz su ilavesi
Yetersiz, zayıf veya iyi muhafaza edilmemiş maya kullanımı
Fazla tuz kullanımı
Aşırı diastatik aktivite
Yetersiz yağ kullanımı
Uygun şekilde yapılmayan yoğurma ve / veya fermantasyon
Soğuk hamur
Çok sıcak fırın
AŞIRI HACİM
Az tuz kullanımı
İlk fermantasyon suresinin uzun tutulması
Son fermantasyon suresinin uzun tutulması
Çok soğuk fırın
SOLUK KABUK RENGİ
Yetersiz şeker kalıntısı
Yetersiz diastatik aktivite
Sıcak ve / veya aşırı fermantasyon
Son fermantasyonda yetersiz rutubet
Çok soğuk fırın
Az pişirme
KOYU KABUK RENGİ
Aşırı şeker ve / veya süt ürünleri
Yetersiz fermantasyon
Çok sıcak fırın
Fazla pişirme
KABUKLU KABARCIKLAR
Yetersiz yoğurma ve/veya fermantasyon
Uygun olmayan şekil verme
Son fermantasyonda aşırı buhar
Pişirme sırasında uygun olmayan işleme
Aşırı fırın buharı (yoğunlaşma)
KALIN KABUK
Yetersiz şeker, süt ve/veya fermantasyon
Yetersiz diastatik aktivite
Aşırı fermantasyon
Son fermantasyonda aşırı buhar veya yetersiz rutubet
Çok soğuk fırın
Aşırı pişirme
KABUĞUN AYRILMASI
Taze un
Yetersiz diastatik aktivite
Yetersiz oksidasyon ve/veya fermantasyon
Son fermantasyonda yetersiz rutubet
Yetersiz son fermantasyon
Aşırı şekil verme (sekil verme panosu, çok alçak, dar aralık)
Fırında yukarıdan gelen sıcaklığın aşırı yüksekliği
Yetersiz fırın yüksekliği
"KABA" BIÇAK AÇMA AÇILMA
Aşırı fermantasyon
Fazla yoğurma
Yetersiz oksidasyon
Son fermantasyonda yetersiz rutubet
Uygun olmayan şekil verme
BIÇAK AÇMAMA
Zayıf un
Fazla yoğurma
Uygun olmayan fermantasyon
Aşırı diastatik aktivite
Aşırı oksidasyon
Aşırı son fermantasyon
Çok sıcak fırın
B- İÇ YAPI
ZAYIF YAPI
Uygun olmayan yoğurma ve / veya fermantasyon
Aşırı diastatik aktivite
Yetersiz yağ
Son fermantasyonda hamurun kabuk yapısının kuruması
Fazla son fermantasyon
Çok soğuk fırın
BOZUK GÖZENEK YAPISI
Zayıf un
Sıkı, yoğun veya gevşek hamur
Fazla yoğurma
Uygun olmayan fermantasyon ve/ veya şekil verme
Çok soğuk fırın
EKMEK İÇİ RENGİ BOZUKLUĞU
Zayıf un rengi
Aşırı diastatik aktivite
Aşırı fermantasyon
Yetersiz tuz
Uygun olmayan yoğurma ve/veya şekil verme
Fazla son fermantasyon
Çok soğuk fırın
İRİ GÖZENEKLER
Zayıf un
Dengesiz üretim formülü
Hatalı fermantasyon
Aşırı tozluk un kullanımı
Uygun olmayan şekil verme
Çok sıcak son fermantasyon
Yetersiz fırın buharı
FARKLI RENKLERDE TABAKALAR
Uygun olmayan yoğurma
Aşırı tozluk un kullanımı
Yetersiz yağ
Uygun olmayan şekil verici ayarı
Önceden kalan hamurun uygun olmayan şekilde kullanımı
EKŞİLİK, ZAYIF LEZZET, KÖTÜ KOKU
Kötü hammadde kalitesi
Hammaddelerin uygun olmayan şekilde kullanımı
Dengesiz üretim formülü
Yetersiz tuz
Uygun olmayan fermantasyon ve / veya pişirme
SAKLAMA KALİTESİ (BAYATLAMA)
Uygun olmayan yoğurma ve/ veya fermantasyon
Dengesiz üretim formülü
Basit üretim formülü kullanımı (sadece un, su, tuz ve maya)
Kötü hammadde kalitesi
Fazla son fermantasyon
Çok soğuk fırın
Paketleme öncesi çok fazla soğutma
KURUMSAL
Tarihçe
Vizyon ve Misyon
Bilgi Toplum Hizmetleri
Kalite Belgeleri
Kişisel Verilerin Korunması
Şirket Politikalarımız
ÜRÜNLER
Endüstriyel Unlar
Dondurulmuş Gıda Unları
Ekmeklik Unlar
Özel Amaçlı Unlar
Butik Unlar
DİĞER
Dökme Un Sevkiyatı
Çelik Silo
Faydalı Bilgiler
Haberler / Duyurular
E-Katalog
İletişim